Over Salut

Zes jaar geleden riep ik mijn blog Salut Stefanie in het leven om mijn nieuwe avonturen op bij te houden. Na een carrière die bol stond van marketing- en communicatiefuncties zegde ik mijn baan op met de missie om alleen nog maar dingen te doen die ik leuk vind.
Dat voelde als een soort van thuiskomen, vandaar de naam Salut Stefanie.
Ik miste creatieve expressie en het creëren met mijn handen. Ik heb van kind af aan altijd graag getekend en geschilderd en zelfs een gedeelte van een deeltijdopleiding afgerond aan de Kunstacademie in Haarlem. Daar experimenteerde ik veel met verschillende technieken.
In 2011 sneed ik mijn eerste stempel na een zoektocht op internet en ik was direct verkocht.
Ik had toen niet kunnen vermoeden dat het me zou brengen waar ik vandaag de dag ben en dat ik het mijn baan zou noemen.
Dit begon allemaal door een bijbaan die ik had bij Coffee Bru, een heerlijk koffietentje in Amsterdam-Oost. Daar probeerde ik mijn eerste workshops uit, sneed ik een aantal stempels voor de papieren ‘to-go’ bekers en zette ik wat stempelwerk neer.
En dit nam langzaamaan een vlucht.

Onder de naam Salut Stefanie ontwerp ik nu drie jaar geboortekaartjes op maat, die ik één voor één met de hand stempel. De stempels die ik hiervoor gebruik lever ik bij de gestempelde geboortekaartjes voor verder stempelplezier maar ook als mooie geboorteherinnering.
Vorig jaar ontwierp ik een vaste collectie geboortekaartjes. Deze hebben ook een stempelafdruk als basis maar de kaarten worden gedrukt. Deze geboortekaartjes zijn aan te vragen in mijn webshop.

Verder ontwerp ik logo’s, illustraties en stempels in opdracht en geef ik regelmatig workshops om mensen zelf te leren hoe je een stempel moet snijden. Ik werk vanuit mijn studio aan huis.

Mijn stijl onderscheidt zich door de stempeltechniek die ik gebruik waarbij ik zoveel mogelijk de kracht van eenvoud op zoek. Samen met een specifiek kleurgebruik (ik gebruik bijna geen primaire kleuren) levert het totaalplaatje vaak een mooi resultaat van krachtig én vriendelijk op, met waar mogelijk ruimte voor een knipoog.